Jak szybko można zrobić kurs prawa jazdy?
Jak szybko można zrobić kurs prawa jazdy?
Cześć wszystkim! Ostatnio zacząłem się rozglądać za kursem na prawo jazdy i wpadłem na ciekawe informacje, które nieco mi rozjaśniły temat, jeśli chodzi o to, ile może potrwać taki kurs. Okazuje się, że nie ma jednej sztywnej odpowiedzi – wszystko zależy od kilku rzeczy. Najistotniejsze, to ile masz wolnego czasu na jazdy i jak wygląda dostępność instruktorów. Jeśli ktoś ma możliwość jeździć praktycznie każdego dnia, to wyłącznie część praktyczną można skończyć nawet w miesiąc. Ale wiadomo, życie pisze różne scenariusze, więc jak ktoś pracuje lub studiuje, to realnie wychodzi 2–3 miesiące, a zdarza się, że i dłużej. Spore znaczenie ma też to, czy zdecydujesz się na kurs tradycyjny z teorią stacjonarną, czy tzw. kurs teoretyczny online. Ten drugi jest dla tych, którzy chcą wszystko załatwić maksymalnie szybko – trzeba tylko być w dyspozycji i mieć już załatwione formalności, jak badania oraz numer PKK. No i trzeba zdać teorię zanim zaczną się jazdy. Wcześniej nie miałem świadomości o tym, więc fajnie, że trafiłem na tę publikację. Jak ktoś także planuje robić prawko, to warto zajrzeć tutaj: https://superkierowca.waw.pl/czas-trwan ... go-zalezy/